Napjainkban egyre többen szorulnak rá a városi életmódra, azonban még ez sem akadályozza meg őket a földműveléstől és sokan az erkélyen vagy a teraszon kialakított kiskerttel büszkélkednek.
A zöldség passzírozó hozzájárul, hogy a saját magunk által termelt zöldségekből, esetleg a boltban megvásároltakból igazi bio leveket készítsünk. Nem kell a kezünkkel összetörni, nem kell órákig dolgozni, mert ezzel a találmánnyal finomabbnál-finomabb leveket tudunk varázsolni.
Például csinálhatunk paradicsomlét, ami a magyar gasztronómiában fontos szerepet tölt be, gondoljunk csak a húsgombócra és a töltött paprikára. Azonban felhasználhatjuk még tésztához, levesbe és más ételekhez is.
A bolti levek bizony elmaradnak az általunk készítettől. Azonban nemcsak paradicsomot tudunk vele passzírozni, hanem bármilyen zöldséget, sőt, még a halat is. A felülete rozsdamentes, így a rendszeres tisztítás mellett, akár évtizedekig velünk lehet. A zöldség passzírozó összeszerelése után a főzés már gyerekjáték lesz.