Egy étterem konyhájának szigorú higiéniai előírásoknak kell megfelelnie. Az ott dolgozóknak értelemszerűen speciális munkaruhát kell viselniük. Ezek között megtalálható például a szakácsnadrág.
Nemcsak a higiéniai szempontok miatt érdemes említést tenni erről a ruhadarabról, hanem a speciális anyagát tekintve is érdekes. De mi lehet olyan különleges egy szakácsnadrágban? Sokan azt gondolhatnák, hogy semmi. Elég annyi, hogy kényelmes és strapabíró.
Viszont a konyhában előnyös, hogyha víztaszító anyagól készült öltözéket viselünk. Ezzel például elkerülhetőek a forrázás során történő égési sérülések, hiszen az anyag nem engedi, hogy a forró víz a bőrrel érintkezzen.
A gumírozott derék maximális kényelmet és könnyű mozgást biztosít. Az oldalzsebek praktikus megoldásnak számítanak. A szakácsnadrág anyaga a sokadik mosás után sem megy össze vagy nyúlik meg. Különleges Texpel bevonattal rendelkezik, ami véd az olajfröccsenés ellen. A Portwest szakácsnadrág minden tekintetben magas minőséget képvisel.