Elmondható, hogy az átlagember nem szokott túl gyakran kést vásárolni, de amikor mégis, akkor a legjobb minőségűt veszi meg, amivel hosszú évekig nem lesz gondja. A világ legjobb eszközei közé tartoznak a japán konyhakések, amelyek gyártásánál a hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik. Ha kíváncsi arra, hogy most mennyibe kerül egy profi japán konyhakés, akkor egyszerűen kattintson az ezkes.hu linkre!
Természetesen az igen magas színvonalú, praktikus és időtálló termékek nem tartoznak a legolcsóbb kategóriába, mindazonáltal innen kedvező, korrekt anyagi feltételekkel vásárolhatunk. A késgyártás legkiválóbb termékei között válogathatunk ebben az online szaküzletben. Például a Bunmei késeket ugyanaz a gyártó készíti, mint a Global típusokat, amelyeknek kialakítását, jellemzőit, formáját nagyban befolyásolta a japán konyha. A legfontosabb különbség a tradicionális japán kések és a nyugati késforma között a penge profiljának kialakítása.
A hagyományos japán típusok egyoldali élezésűek, úgynevezett vésőél kialakításúak. Mivel a másik oldal kissé homorú, így elképesztően élesre fenhető a penge. A kétoldalas élnél a nagy ferde, egyoldalú él sokkal vékonyabb, ami nagyon finom vágást tehet a tisztán lágy húsra, különösképpen a halakra. Érdekesség, hogy a japán szakácsok úgy tartják, a nyugati kések a viszonylag vastag élükkel szétzúzzák a nyers halak finom textúráját, ezáltal megsemmisítik annak frissességét.
Használathoz feltétlenül tudni kell, hogy a Bunmei kések vékony éle lényegesen törékenyebb a nyugati kések élénél, ezért célszerű vele óvatosan bánni. Szilárd anyagok vágására éppen ezért ajánlott hagyományos kést használni. A japán kések magas széntartalmú, rozsdamentes acélból készülnek. Többféle fedezhető fel a webáruház kínálatában, általános, csontozó, hámozó, kenyérvágó, zöldségszeletelő, halszeletelő és szakácskések egyaránt. Bármelyik típusra van szüksége, egy biztos, olyan színvonalas terméket szerezhet be, amelyik hosszú évekig megkönnyíti majd a konyhai feladatok elvégzését.